کاربرد ورق استیل در صنایع ریلی و معرفی گریدهای پرکاربرد در این صنعت

کاربرد ورق استیل در صنایع ریلی

ورق استیل جز یکی از پرکاربردترین فلزات در سراسر جهان است که در برابر زنگ زدگی و حرارت بالا مقاومت خوبی را از خود نشان می دهد و دوام و طول عمر بالایی دارد و به همین دلیل است که در بیشتر صنایع از این ورق ها استفاده می شود. یکی از کاربرد های این ورق ها در صنایع ریلی است که در ادامه به بررسی کاربرد ورق استیل در صنایع ریلی خواهیم پرداخت.

 

کارخانه واگن سازی

 

کاربردهای مختلف ورق استیل در صنایع ریلی  

یکی از دلایل استفاده از ورق های استیل در صنایع ریلی و راه آهن مقاومت بسیار بالای آن می باشد که در برابر بسیاری از عوامل دچار خوردگی و پوسیدگی نمی گردد. علاوه بر این از آنجایی که این ورق ها طول عمر بسیار بالایی دارند در طولانی مدت سبب کاهش هزینه ها می گردد و بسیار مقرون به صرفه می باشد.

علاوه بر این ورق های استیل دیگر نیاز به رنگ کاری ندارند و به همان صورت زیبا و جذاب هستند و همین مورد به کاهش وزن این ورق ها کمک می کند. وزن کلی اجزای پروژه در صنایع ریلی از اهمیت بالایی برخوردار است زیرا به طور کلی کمتر شدن وزن اجزای واگن های قطار و یا مترو می تواند تاثیر بسیار زیادی در سرعت وافزایش کارایی آن ها داشته باشد و علاوه بر آن از میزان مصرف سوخت می کاهد.

دلیل اصلی استفاده از این ورق ها در صنایع ریلی استحکام و دوام بالای آن در برابر ضربه می باشد که هم باعث کاهش صدمات می گردد و هم طول عمر اجزای ریلی را افزایش می دهد.

از دیگر دلایل استفاده و کاربرد ورق استیل در صنایع ریلی قابلیت شکل پذیری این محصول است که برای ساخت اجزای مختلف صنایع ریلی به راحتی انعطاف پذیر می باشد و در سریع ترین زمان شکل می گیرد. علاوه بر این قابلیت جوشکاری این محصول از دیگر عوامل مهم برای استفاده در صنایع ریلی است.

این محصول دوستدار محیط زیست است و  دارای قابلیت بازیافت صد در صدی می باشد و هیچ صدمه ای به محیط زیست وارد نمی کند بنابراین این خود دلیلی مهم برای پرکاربرد بودن این محصول در صنایع مختلف به خصوص صنایع ریلی و راه آهن می باشد.

کدام گریدهای ورق استیل در صنایع ریلی کاربرد دارد؟  

ورق های استیل در انواع و گرید های مختلف تولید و به بازار عرضه می شوند که هر کدام خاصیت ها و ویژگی های مخصوص به خود را دارند بنابراین کاربرد های متفاوتی داشته اند و هر کدام برای صنایع مختلف کاربرد دارند که در ادامه به بررسی گرید های مورد استفاده و کاربرد ورق استیل در صنایع ریلی خواهیم پرداخت.

ورق استیل 304 یکی از گرید های پرکاربرد است که در صنایع مختلف از جمله صنایع ریلی از آن استفاده می شود. این ورق به دلیل کربن کمی که در ساختار آن به کار رفته است قابلیت جوشکاری و فرم پذیری خوبی دارد و از این نظر برای ساخت تجهیزات ریلی بسیار مناسب است. علاوه بر این مقاومت به خوردگی این استیل بسیار بالا است و از دوام بسیار خوبی برخوردار می باشد.

گرید 316 یکی دیگر از ورق هایی است که در این صنعت کاربرد دارد و حاوی مقداری کروم، مولیبدن و نیل است که باعث افزایش استحکام در دمای بالا، بهبود خواص مکانیکی، مقاومت به خوردگی این محصول می شود. این ویژگی ها همگی باعث است شده است که این گرید کاربرد زیادی در صنعت ریلی داشته باشد.

گرید 430 از دیگر ورق های مهم در صنعت ریلی است که داری درصد پایین کربن است و از خاصیت مغناطیسی برخوردار است و در دسته ورق های بگیر قرار دارد. این ورق ها در برابر خوردگی مقاوم بوده و قابلیت جوشکاری دارند. 

نوع و محل کاربرد 

همان طور که گفته شد ورق های استیل در انواع و گرید های مختلف در بازار موجود می باشند و با توجه به ویژگی ها و خاصیت های متفاوتی که دارند از کاربرد های مختلفی نیز برخوردار می باشند. در ادامه به بررسی نوع و محل کاربرد ورق استیل در صنایع ریلی خواهیم پرداخت.

انواع مختلفی از ورق های استیل در صنعت ریلی و راه آهن کاربرد دارند که از مهم ترین این ورق ها می توان به ورق های استیل 304، ورق های استیل 316 و ورق های استیل 430 اشاره کرد. این ورق ها به دلیل مقاومت بالا در برابر خوردگی و ضد زنگ بودن آن ها، همچنین به دلیل استحکام بالا، قابلیت جوشکاری و انعطاف پذیر بودن و شکل پذیری آن ها در این صنعت کاربرد دارند.

این ورق ها در صنایع ریلی کاربرد های متفاوتی دارند و در ساخت بسیاری از اجزا و تجهیزات مربوط به صنایع ریلی مورد استفاده قرار می گیرند. از جمله این کاربرد ها می توان به ساخت واگن ها و لوکوموتیو های بین شهری، مسافر بری، باربری و همچنین واگن های مربوط به مترو ها اشاره کرد.

علاوه بر کاربرد این ورق ها در ساخت واگن می توان به موارد دیگری مثل ساخت رستوران ها در قطار ها، تجهیزات موجود کوپه ها، سیستم تهویه و سیستم مربوط به تخلیه دود قطار ها اشاره کرد.

 

بخوانید   چه تفاوت هایی میان ورق سیاه و روغنی وجود دارد؟

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *