تفاوت های میان ورق های گالوانیزه و ورق آلوزینک

تفاوت ورق گالوانیزه و ورق آلوزینک

ورق های زیادی در بازار مانند ورق استیل، سیاه، روغنی، آلوزینک، فولادی، گالوانیزه و … موجود هستند. این ورق ها دارای مزیت ها و ویژگی هایی می باشند. به همین دلیل دارای کارایی خاصی نیز هستند. در این میان تفاوت هایی نیز با هم دارند. ما در این مقاله به بررسی تفاوت ورق گالوانیزه و ورق آلوزینک می پردازیم.

فیم زیر به بررسی تفاوت های بین ورق های گالوانیزه و آلوزینک (گالوالوم) پرداخته است .

 

تفاوت ورق گالوانیزه و ورق آلوزینک در چیست؟

ورق های گالوانیزه (Galvanised ) و آلوزینک یا همان گالوالوم (Galvalum) در صنعت دارای کاربردهای فراوانی هستند و یک مزیت مهمی که هر دو نوع آنها دارند و شباهت اصلی آنها نیز می باشد، عدم خوردگی آنها در برابر رطوبت می باشد. در این میان تفاوت هایی نیز با هم دارند.

ورق های آلوزینک دارای سطحی صاف تر می باشند. در صورتی که ورق های گالوانیزه دارای سطحی شفاف و براق می باشند. ورق های آلوزینک و گالوانیزه هر دو قدرت رنگ پذیری دارند. اما افراد ترجیح می دهند از ورق های آلوزینک برای رنگ کردن استفاده کنند.

ورق های گالوانیزه دارای یک روکش از عنصر روی هستند که همین روکش سبب می شود، این ورق ها در برابر رطوبت و خوردگی مقاوم باشند. اما ورق های آلوزینک دارای سه عنصر روی، آلومینیوم و سیلیکون با درصد های مختلف می باشند و وجود همین سه عنصر سبب شده است که مقاومت این ورق ها نسبت به رطوبت از ورق های گالوانیزه بیشتر باشد.

قابل ذکر است که عنصر آلومینیوم سبب افزایش خاصیت ضد زنگ بودن در ورق های آلوزینک می باشد.

گفتنی است که به دلیل گران بودن فلز آلومینیوم و وجود آن در ورق آلوزینک، قیمت ورق های های آلوزینک از ورق های گالوانیزه بیشتر می باشد.

دیگر تفاوت ورق گالوانیزه و ورق آلوزینک مرتبط با محدوده تغییر ضخامت آنها می باشد، به طوری که محدوده تغییر ضخامت در ورق های گالوانیزه نسبت به ورق های آلوزینک بیشتر می باشد.

ورق آلوزینک چیست؟

ورق آلوزینک یا همان گالوالوم

این ورق با نام گالوانوم نیز در بازار موجود است. این ورق مقاومت خوبی در برابر ترک خوردگی، رطوبت و به طور کلی محیط های نمناک دارد و این مقاومت به دلیل وجود سه عنصر روی، سیلیکون و آلومینیوم در آن می باشد.

این نوع ورق از قدرت انعطاف پذیری بالایی نیز برخوردار می باشد و در موارد لزوم بسیار خوب جوش می خورد. همچنین این ورق به دلیل خاصیت رنگ پذیری با رنگ های متفاوت در بازار دیده می شود.

شاید برایتان جالب باشد: ورق استیل 304 

ورق گالوانیزه چیست؟

 

بخوانید   کاربرد ورق استیل در صنعت ساختمان و بررسی گریدهای مورد استفاده

ورق گالوانیزه

این ورق براساس نوردهای سرد و گرم تولید می شود و ضد آب است و در محیط های مرطوب به خوبی استفاده می شود.

عمر این ورق ها حدود 70 سال می باشد. ورق های گالوانیزه دارای سطحی براق و شفاف می باشند. این ورق ها با فلز روی پوشانده شده اند تا خاصیت ضد زنگ بودن را به خود بگیرند.

این نوع از ورق ها در برابر انواع خط و خش ها مقاوم هستند و آسیبی نمی بینند.

ابعاد این ورق ها مشخص و مناسب می شود و می توان آنها را در ضخامت های متعدد در بازار پیدا کرد.

مزایا و معایب ورق های گالوانیزه و آلوزینک

در ادامه مطلب تفاوت ورق گالوانیزه و ورق آلوزینک می توان به مزایا و معایب  این ورق ها نیز اشاره کرد.

از مزایای ورق های آلوزینک می توان به عمر بالا، وزن مناسب، انعطاف پذیری بالا، تنوع کم در ابعاد و … اشاره کرد.

از مزایای ورق های گالوانیزه نیز می توان به حمل و نقل آسان آنها، عدم آسیب دیدگی در حین حمل و نقل و … اشاره کرد.

ورق های گالوانیزه به راحتی تمیز می شوند و برای نگهداری و تولید آنها هزینه کمی صرف می شود.

از معایب ورق های گالوانیزه می توان به بحث جوشکاری آنها اشاره کرد. افراد مختلف در حین جوشکاری این ورق ها باید از ماسک استفاده کنند.

چون در حین جوشکاری این ورق ها، گازهای سمی تولید می شود که می توانند به ریه ها صدمه وارد کنند. همچنین ورق های رنگی گالوانیزه به مرور زمان می توانند دچار رنگ پریدگی شوند. برای آشنایی با فرآیند جوشکاری استیل، میتوانید مقاله جوشکاری استنلس استیل را بخوانید.

از معایب ورق های آلوزینک می توان به عدم امکان استفاده از آنها در کنار فلزات گوناگون اشاره کرد.

به طور مثال وقتی ورق های آلوزینک در کنار برخی از فلز ها مانند مس قرار می گیرند، آسیب می بینند و ترک می خورند. به همین دلیل باید در استفاده از آنها در هر مکانی تجدید نظر شود.

کاربردهای ورق های گالوانیزه و آلوزینک

در ادامه مبحث تفاوت ورق گالوانیزه و ورق آلوزینک می توان به کاربردهای این ورق ها در صنایع مختلف اشاره کرد.

ورق های گالوانیزه در ساخت لوازم خانگی، تابلوهای برقی، مخازن ذخیره آب، ساخت بدنه و سقف سوله های مختلف، کانال های کولر و … به کار می روند.

از کاربردهای ورق های آلوزینک نیز می توان به ساخت کانال های کولر، بدنه انواع آبگرم کن ها، پروفیل های پنجره ها و درهای ساختمان ها، تابلوهای برقی، راهنمایی و رانندگی، سقف و بدنه سوله ها و … اشاره کرد.

 

بخوانید   ورق لاتون | روش تولید و کاربرد های آن در صنایع مختلف

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *