کاربرد ورق استیل در صنایع کشتیرانی و معرفی گریدهای مورد استفاده در این صنعت

کاربرد ورق استیل در صنایع کشتیرانی

ورق استیل در واقع ضدزنگ می باشند و در برابر عوامل مختلف دچار زنگ زدگی و خوردگی نمی گردند علاوه بر این از مقاومت بالا و استحکام کافی برخوردار می باشند. تمامی این عوامل باعث شده است که این ورق ها به یکی از پرکاربردترین و پرمصرف ترین محصولات فلزی در صنایع مختلف تبدیل شود. یکی از این صنایع مهم که در آن ورق استیل مورد استفاده قرار می گیرد صنایع کشتیرانی و سازه های دریایی است که در ادامه به بررسی کاربرد ورق استیل در صنایع کشتیرانی خواهیم پرداخت.

 

آشنایی با انواع کاربردهای ورق استیل در صنعت کشتیرانی 

از آنجایی که سازه های دریایی و کشتیرانی دائم با رطوبت و آب سر و کار دارند پس مقاومت محصول در برابر رطوبت از اهمیت بالایی برخوردار است. بنابراین در بسیاری از پروژه های دریایی از این ورق ها به دلیل ضدزنگ بودن و مقاومت آن در برابر رطوبت استفاده می شود.

ورق های استیل در تمامی سازه های مربوط به کشتیرانی و اسکله ها کاربرد دارد زیرا معمولا این ورق ها در مقایسه با سایر فلزات مثل آلومینیوم و فولاد از عمر طولانی تری برخوردار هستند و کیفیت و دوام بالایی در برابر بسیاری از عوامل دارند به گونه ای که می توان گفت ماده ای بهتر از ورق های استیل برای استفاده در این صنایع وجود ندارد.

ورق استیل به دلیل دارا بودن مقداری کروم و نیکل خاصیت ضد زنگ زدگی پیدا می کند و برای محیط های دریایی بسیار مناسب است اما با این حال از تمامی گرید های این ورق ها در این صنعت نمی توان استفاده کرد و تنها برخی از گرید ها قابل استفاده در این صنعت می باشند.

معمولا خورندگی فلزات در نواحی دریایی چند نوع است که به همین علت نوع گرید های مورد استفاده در این نواحی از اهمیت بالایی برخوردار است. اغلب این خورندگی ها به دلیل شوری آب می باشد که مهم ترین علت می باشد و یک فرایند الکتروشیمیایی محسوب می شود. اما دلایل دیگری مثل خوردگی اتمسفری وجود دارد که در اثر برخورد با موادی که در ساحل هستند به وجود می آید.

اما این که چگونه ورق های استیل در برابر این عوامل از خود مقاومت نشان می دهند باید گفت که بر روی این محصولات یک لایه اکسید وجود دارد که آن را در برابر عوامل مختلف مقاوم و پایدار ساخته است. این لایه اکسیدی که با چشم قابل دیدن نیست و بسیار نازک می باشد در واقع از تماس مستقیم ورق استیل با اکسیژن و آب جلوگیری می کند و این گونه در برابر خوردگی مقاومت می نماید. 

 

بخوانید   سرتیفیکیت ورق استیل چیست و شامل چه مواردی می شود ؟

کدام گریدهای ورق استیل در صنایع کشتیرانی استفاده می شوند؟ 

از آنجایی که ورق استیل در محیط های دریایی جز بهترین مواد برای ساخت تجهیزات می باشد پس کاربرد ورق استیل در صنایع کشتیرانی بسیار می باشد و گرید های مختلفی از این محصولات در این صنعت مصرف می شود.

یکی از مهم ترین و پرکاربرد ترین گرید ها، ورق استیل 316 است که به استیل دریایی معروف هستند و در محیط های ساحلی و دریایی و به طور کلی در صنایع کشتیرانی از آن استفاده فراوان می شود. این ورق به دلیل دارا بودن مقدار بیشتر نیکل و همچنین وجود مولیبدن مقاومت خوبی را در برابر خوردگی از خود نشان می دهد و به همان نسبت نیز در مقایسه با دیگر گرید ها از قیمت بیشتری برخوردار است اما با توجه به مقاومت خوب آن بسیار مقرون به صرفه می باشد زیرا طول عمر و دوام بسیار بالایی دارند.

علاوه بر این استیل 2205 یکی دیگر از پرمصرف ترین گرید ها در صنایع کشتیرانی و دریایی می باشد که بیشتر از آن در ساخت سکو های دریایی استفاده می شود.

گرید های 2750 و 2760 از دیگر ورق های استیل پرکاربرد می باشند و برای کاربرد های دریایی مهاجمی تر مثل تجهیزات و قطعات غوطه ور در دریا استفاده می شوند.

نوع و محل کاربرد این گریدها 

ورق های استیل زیادی در بازار موجود می باشند که از آن ها در صنایع کشتیرانی و محیط های دریایی استفاده می شود که هر کدام خاصیت مخصوص به خود را دارند و برای محلی خاص قابل استفاده می باشند. در ادامه به بررسی نوع و محل کاربرد ورق استیل در صنایع کشتیرانی خواهیم پرداخت.

ورق استیل 316 یکی از مهم ترین انواع این محصولات است و بعد از آن ورق های استیل 2205، ورق استیل 2750 و ورق استیل 2760 از پرکاربردترین این محصولات می باشد.

این ورق های کاربرد های متفاوتی در محیط های دریایی و کشتیرانی دارند که برخی از آن ها عبارت هستند از:

یکی از کاربرد های مهم این محصولات در ساخت تجهیزات کشتی ها و قایق ها مثل انواع لنگر ها و قلاب ها می باشد.

ساخت بسیاری از تجهیزات ساحلی مثل نرده ها و پایه های چراغ های روشنایی به وسیله این محصولات می باشد.

بدنه بسیاری از کشتی و قایق ها، پله ها و راهرو های کشتی ها، سکو های دریایی، مبدل های حرارتی کشتی ها همگی از جنس ورق استیل می باشد.

از دیگر کاربرد ورق استیل در صنایع کشتیرانی می توان به ساخت پمپ ها، دریچه های تنظیم هوا، مخازن ذخیره سازی در سکو های دریایی اشاره کرد.

 

بخوانید   جوشکاری استنلس استیل; آشنایی، معرفی انواع الکترود ها و روش ها

 

 

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *